Okusi, mirisi i tradicija

Kulinarski turizam, odnosno turistička ponuda nekoga kraja obogaćena kvalitetnim lokalnim jelom i pićem, u stalnom je porastu. Gosti koji traže takvu ponudu dobri su potrošači, a ruralni krajevi na tradiciji ića i pića mogu zaraditi.

Da je tome tako, dobro znaju i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Stoga je, nakon nedavnoga predstavljanja u Bruxellesu, jedina hrvatska članica obitelji kulinarskih baština za 70-ak članova te međunarodno priznate oznake organizirala trodnevno studijsko putovanje.

Kruh ispod peke i čaša vina u stoljetnim kamenim kućama za srdačnu dobrodošlicu. A onda obilazak oveće botaničke zbirke i susret s prebogatom kulinarskom baštinom. Takvom jedinstvenom doživljaju Dalmacije - malo tko može odoljeti.

Okusi, mirisi i tradicija koja se na jednostavan, ali jedinstven način ljubomorno čuva, zapisuje i prenosi, u kliški Etno agro park privlači sve više posjetitelja. Takav, potpuno nov proizvod, omogućava dodatni razvoj, ali i veću konkurentnost te prepoznatljivost na sve zahtjevnijem međunarodnom tržištu.