Uz nas niste sami: Upoznajte baku Dušicu Samarđić

U sklopu humanitarnog projekta "Uz nas niste sami" Hrvatska radiotelevizija podržava humanitarnu akciju Crvenog križa „Za dostojanstven život" kojom se prikupljaju sredstva za poboljšanje uvjeta stanovanja 140 socijalno ugroženih staračkih domaćinstava.

Neke od tih ljudi posjetili su naši novinari i snimateljske ekipe te kroz ovaj tjedan, zaklučno sa sutrašnjim danom u Dobrom jutru pratiti njihove priče - u kakvim uvjetima žive, pomaže li im itko i što im treba za dostojanstven život.

Čak oko sto pedeset volontera osječkog Crvenog križa tijekom cijele godine brinu za oko tisuću teško pokretnih ili nepokretnih te starih i nemoćnih osoba treće životne dobi. O njihovoj pomoći ovisi i baka Dušica Samarđić iz Njemaca.

Sedamdeset trogodišnja Dušica Samarđić živi sama s mjesečnim primanjima od tisuću sedamdeset kuna. Kako kaže, prije pet godina osjetila se nemoćnom i starom, pa se obratila Crvenom križu za pomoć.

Zbog stalne oskudice gospođa Samarđić nikada nije imala dovoljno novca da bi uvela grijanje u cijeli stan. Živi skromno i hrabro, i kaže da je Crveni križ najljepše što joj se u životu moglo dogoditi.

Gospođa Samarđić je sretna jer ove zime ne mora razmišljati kako nabaviti i platiti drva, skromnih pet metara koje potroši tijekom zime grijući samo dnevni boravak, a volonteri Crvenog križa dali su joj zadatak da odabere boju kojom će joj urediti stan.

Pogledajte videoprilog!