Koncerti, koncerti...

I ovoga petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni sljedećeg tjedna.

Večeras u klubu Boogaloo nastupa Opća opasnost, Repetitor nastavlja svoju trodnevnu turneju po Zagrebu nastup večeras u KSETU i sutra u Vintage a u Tvornici kulture svoj debi album „Susret" predstavlja Lucija Ćustić - Luce. Mlada hrvatska kantautorica i pjevačica koja je došla na valu novih kantautorica i prilično nas sve ugodno iznenadila svojim EP-em „U bojama" 2015. godine a svoju kvalitetu potvrdila upravo debi albumom „Susret". Zbog snažnog i emotivnog glasa zovu je i hrvatska Adele a u goste joj na promociju u Tvornici kulture večeras dolaze Aljoša Šerić i Tonka, Gina i Nenad iz grupe Detour te klapa Stine. S obzirom koliko ju je publika vrlo zavoljela Tvornica bi mogla biti puna večeras.

Subota 20. listopada

Sutra u Domu sportova Brkovi promoviraju novi album „Hormon sreće", u Pogonu kulture u Rijeci nastupa Nipplepeople a u klub KSET dolazi odličan hrvatski synth pop ili dark pop bend Side Project. Krajem prošle godine su objavili svoj drugi studijski album „Lonely Boys" i potvrdili svoj status na sceni. Iskrena preporuka svim ljubiteljima mračnog elektroničkog zvuka.

Ponedjeljak 22. listopada

U ponedjeljak imamo sjajnu priliku upoznati se sa aktualnom australskom rock scenom jer u klub KSET dolaze čak tri australska benda: Caligula's Horse, Circcles i I Built the Sky. Tri odlična indie rock benda koji uz vrlo glasnu i energičnu svirku zapravo spadaju u progressive metal i vrlo su popularni u Australiji i svaki od njih iza sebe već ima par albuma i stotine održanih koncerata pa možemo očekivati vrhunsku svirku.

Srijeda 24. listopada

U srijedu nas opet čeka malo buke i to od tri američka benda. Na velikoj europskoj turneji nalazi se njujorška alter metal grupa Life Of Agony. Dolaze u sklopu promocije posljednjeg studijskog albuma „A Place Where There's No More Pain" i sa sobom dovode Billya Graziadeia iz grupe BioHazard koji predstavlja svoj solo projekt BillyBio te kalifornijsku hard core grupu All Hail The Yeti. Inače u grupi Life Of Agony pjeva karizmatična pjevačica Mina Caputo koja je do 2011. godine bila tj. bio Keith Caputo. Inače, Life Of Agony na sceni su još od 1993. godine i do sada su objavili sedam studijskih albuma i ovo je njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj.

Istu večer, u srijedu 24. listopada u Saxu novi studijski album promovira Zrinka Posavec a u Vintage Industrial baru nastupa kalifornijska grupa Sasquatch koja svira psihodelični rock 70-tih.

Četvrtak 25. listopada

U četvrtak se opet vraćamo u KSET jer je ponovo jedan odličan koncert kod njih. U četvrtak 25. listopada u KSETU nastupaju grupe Seine i Koala Voice. Hrvatski bend Seine je 2016. godine pobijedio na najvećem regionalnom natjecanju novih bendova Demofest u Banja Luci te kao nagradu dobio mogućnost snimanja albuma što su i realizirali te 2017. godine objavili album „Sno sna" koji se našao na hrvatskoj godišnjoj listi albuma na vrlo visokoj poziciji. Koncertom u KSETU ujedno završavaju i europsku turneji tijekom koje su nastupili u Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj.

Uz grupu Seine nastupa i slovenska grupa Koala Voice koja je na glasu kao jedna od trenutno najboljih ali i najuspješnijih slovenskih indie pop bendova a zahvaljujući kvaliteti već su nastupili širom svijeta. Ukratko, koncert koji ne bi trebalo propustiti.