'RiGeneration' - projekt koji spaja riječke rokere i penziće

'RiGeneration' je zajednički projekt susjeda iz Kružne, Udruge Ri Rock i Matice umirovljenika grada Rijeke. Starijim osobama nudi se niz besplatnih zanimljivih aktivnosti i edukacija u podučju kulture i umjetnosti.

Moći će pohađati besplatne tečajeve sviranja bas i električne gitare, bubnjeva, pridružiti se zboru, naučiti fotografirati, izrađivati keramičke predmete ili naučiti slikati. Tu je još i radionica šivanja, ali i izrade maski, kako bi međugeneracijska grupa zajedno sudjelovala na riječkom karnevalu.

Planira se iduće godine i nekoliko glazbeno -scenskih nastupa, najavila je Anja Štefan, izvršna direktorica Ri Rocka. Priča kako je ideja za 'RiGeneration' projekt nastala na terenu, rokeri i penzići su se našli na uređivanju Kružne ulice, zajednički su izrađivali klupe, sadili cvijeće, zalijevali, oslikavali i čistili. I potom nastavili suradnju na besplatnim radionicama za starije osobe.

Projekt namijenjen poboljšavanju života starijih osoba s 440 tisuća kuna podržava socijalni fond EU, a prijave su u tijeku i traju do 31. listopada. Ri Rock istovremeno prima i prijave za novu generaciju Music Box besplatnih radionica za mlade. Jedinstveni tečajevi u Hrvatskoj namijenjeni su početnicima i naprednim polaznicima bubnja, električne ili bas gitare, ili budućim organizatorima koncerata.

Pojedinosti o 'RiGeneration' i Music Box besplatnim radionicama možete pronaći na Facebook stranicama Ri Rocka ili Matice umirovljenika Grada Rijeke.