Obitelj "lovca na krokodile" Stevea Irwina pokreće novu emisiju

Obitelj pokojnoga australskog 'lovca na krokodile' i borca za zaštitu prirode, Stevea Irwina nastavlja njegovim stopama. Snimat će novi dokumentarni tv-serijal posvećen borbi za očuvanje flore i faune, piše Reuters.

"Crikey! It's Irwins", naziv je novog tv-serijala Irwinove supruge Terri i njihovo dvoje djece Bindi i Roberta koji brinu o životinjama u njihovu australskom Zoou u Queenslandu.

Steve, čije su emisije bile popularne u cijelome svijetu tragično je nastradao 2006. kada ga je ubila otrovna raža dok je ronio sjeveroistočnom obalom Australije. Tada četrdesetčetverogodišnji Irwin snimao je dokumentarni film o podmorju oko Port Douglasa u sjevernom Queenslandu.

Nastavljamo tatinim stopama i sve što radimo u našem Zoou u sklopu projekta Wildlife Warriors točno je ono što je on započeo, rekla je Bindi Irwin za Reuters.

U emisijama ćemo, među ostalim hraniti krokodile i dragati koale, kako je to tata činio, rekla je Bindi, koja je ranije imala vlastiti tv-show. Njezin brat Robert otkrio je da će obitelj putovati u inozemstvo i ondje snimiti neke emisije.

Povest ćemo gledatelje u Afriku. Zajedno ćemo posjetiti Veliki koraljni greben i udaljene predijele sjevernog Queenslanda gdje ćemo proučavati život krokodila, rekao je.

Crikey! It's the Irwins s emitiranjem započinje 28. listopada na programu Animal Planeta.