Svatko obavi svoj dio posla za zajednički rezultat

U Srednjoj školi Bedekovčina, uz Graditeljsko i Medicinsko učilište, postoji i ono Poljoprivredno. A u jesen poljoprivrednici, pa tako i ovi učenici, imaju mnogo posla, posebno kada treba naučiti koristiti se suvremenom mehanizacijom.

Kad u nekoj školi postoje različita zanimanja, može se postići ono najbolje - svatko obavi svoj dio posla za zajednički rezultat. Građevinskom mehanizacijom učenici stvaraju preduvjete za nove nasade te kopaju kanale za natapanje. U plasteniku se uzgaja cvijeće za prodaju, ali i za uređenje okoliša - polja, voćnjaka, školske kleti, same škole i učeničkog doma.

U voćnjaku i vinogradu plodovi su zreli za branje. U voćnjaku je pet vrsta jabuka, imaji još trešnje i vinograd. I gusti nasadi jabuka obrađuju se s pomoću  suvremene mehanizacije. Od ove školske godine učenici uče na dobrom traktoru.

Zahvaljujući modernom stroju, učenici mogu brati jabuke na visini ili rezati stabla. Obavljaju i druge jesenske radove a zemlja daje jednakom mjerom, bez obzira na to učite li na njoj ili već mnogo znate. Sve što se pobere, ide u školsku kuhinju.