Tjedan karijera - o poduzetništvu iz prve ruke

Na Tjednu karijera u Rjieci sudjeluje 40-ak poslovnih subjekata iz privatnog i javnog sektora koji već godinama surađuju s ovom sveučilišnom ustanovom.

Cilj Tjedna je informirati studente o poslovnim mogućnostima i trendovima u poslovnom okruženju te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Prvi put, Ekonomski fakultet u Rijeci okupit će na jednom mjestu svoje partnere iz svijeta gospodarstva koji će kroz različite interaktivne sadržaje predstaviti
studentima svoje aktivnosti, prenijeti im svoje znanje te ih informirati o prilikama koje im se nude za vrijeme i po završetku studija.

Odlučili smo se na Tjedan karijera kao kompleksan projekt u kojem sudjeluje preko 70 posto naših natavnika koji su otvorili vrata svojih predavnja kako bi studentima omogućili uvid u praksu, kaže Danijela Sokolić, prodekanica za suradnju s gospodarstvom EFRI.

Također, tijekom cijelog tjedna stručnjaci iz prakse studente će upoznati s aktualnim ekonomskim trendovima, i prenijeti im svoja iskustva.

Centar za karijere Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci će tijekom Tjedna karijera održati i edukativne radionice o stručnim praksama, pisanju životopisa  i molbi za posao, a dio progrma namijenjen je i onima  koji tek razmišljaju o studentskom životu - i koji bi već od sljedeće jeseni mogli postati studenti riječkoga Ekonomskog fakulteta.