#Vidime - za djetinjstvo jednakih mogućnosti

Znate li da svako peto dijete u Hrvatskoj odrasta u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Ovaj podatak ponukao je SOS dječje selo Hrvatska da pokušaju otvoriti oči javnosti i osvijestiti okruženje u kojem naša djeca odrastaju.

Početkom listopada počela je kampanja pod nazivom #vidime - za djetinjstvo jednakih mogućnosti, kojoj je cilj povećati osviještenost društva o problemu siromaštva djece, te povećati kvalitetu života djece koja odrastaju u siromaštvu.

Zastanite na tren u kolotečini svojih dnevnih rutina i zapitajte se nedostaje li vam išta u životu? Odmaknite se od svoje svakodnevice i razmislite o podatku da svako peto dijete u Hrvatskoj odrasta u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Kroz SOS mobilne timove SOS Dječjih sela u Sisačko-moslavačkoj i Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, uvidjeli smo da siromašna djeca nemaju jednake šanse, u školi su stigmatizirana, nastavnici očekuju manje znanja od njih, a često im nisu dostupne ni predškolske ustanove. Kampanjom #vidime - za djetinjstvo jednakih prilika, pokušat ćemo utjecati na vidljivost djece koja odrastaju u siromaštvu i na potrebu da se na njihove probleme reagira, kao i da im se pristupa na pravi način, poručuju organizatori.

Gošće emisije Dobro jutro, Hrvatska došle su iz SOS Dječjeg sela Hrvatska: Asja Zenko, psihologinja, koordinatorica u Programu jačanja obitelji SOS Dječjeg sela Hrvatska i Neža Šiptar, koordinatorica za odnose s javnošću SOS Dječjeg sela Hrvatska.