Messa da Requiem - glazbeni spektakl HNK-a

Opera Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu izvest će 31. listopada Verdijevu Messa da Requiem, jednu od dva najizvođenija requiema na svim svjetskim pozornicama i koncertnim podijima.

Koncertom će ravnati vrsni maestro i novi ravnatelj Opere Marcello Mottadelli uz nastup soprana Lane Kos, mezzosoprana Dubravke Šeparović Mušović, tenora Tomislava Mužeka, basa Luciana Batinića, orkestra i zbora Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.

Verdijeva Messa da Requiem skladana je 1874. godine u znak sjećanja na velikog talijanskog književnika Alessandra Manzonija i prvi je put izvedena iste godine na godišnjicu Manzonijeve smrti u milanskoj crkvi San Marco.

Doživite neponovljivi glazbeni spektakl u izvedbi dvjesto vrhunskih glazbenika u čarobnom ambijentu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Više o pripremi izvedbe opere Messa da Requiem ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska novi ravnatelj Opere Marcello Mottadelli i solistica HNK Dubravka Šeparović Mušović.