Ples boja u samoborskoj školi

Dobar glas daleko se čuje, kaže stara poslovica. Tragom toga glasa ekipa "Dobrog jutra" došla je do jednog zanimljivog i vrijednog profesora, kojeg cijene i kolege i njegovi učenici. A i škola u kojoj radi, cijeni trud i potiče svoje učitelje na svestranost i drukčiji pristup toj plemenitoj, iako često podcijenjenoj profesiji.

Osnovna škola Samobor jedna je od onih škola koja se može pohvaliti da je doista škola za život, iako, nažalost, reći će i učitelji i učenici i roditelji, ne sudjeluje u istoimenom eksperimentalnom programu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Učitelji daju sve od sebe, a rezultati su vidljivi na svakom koraku.

Svaki nastavnik ima neku skrivenu tajnu u sebi, i tu tajnu, to svoje znanje koje se ne odnosi samo na ono što predaje unutar učionica je jako bogato i doprinosi razvoju cijele škole, ističe ravnatelj škole Goran Ivan Matoš.

Mladi profesor likovne kulture Slaven Jurić jedan je od omiljenijih profesora u školi. Ljubav prema likovnoj umjetnosti, životu, ljudima, svojem pozivu vodi ga iz izazova u izazov. Na radost njegovih učenika.

Svaki sat likovne kulture počinje opuštanjem i glazbenom inspiracijom, a onda počinje ples boja kroz različite likovne svjetove.

Gotovo da nema kutka škole koji učenici nisu oslikali, uljepšali. Tako su staru drvenu ogradu pretvorili u glazbeni instrument, a neugledno stubište iz pedesetih godina prošloga stoljeća postalo je svojevrstan simpatični putokaz za učionice biologije, glazbenog, likovnog, pedagogov ured koji najavljuje profesor Baltazar.

Nedavno su izlagali i u Samoborskom muzeju u sklopu izložbe "Tri profesora umjetnika". Posjetitelji su mogli uživati u slikama učitelja likovne kulture iz samoborskih osnovnih škola, ali i u radovima učenika kojima predaju taj, nažalost, marginalizirani predmet.