Radio Zadar danas slavi 50 godina emitiranja programa

Radio Zadar danas slavi jubilarnih 50 godina. 23. listopada 1968. prvi puta u eteru se začulo "Ovdje Radio Zadar". Od tada se već 5 desetljeća svakodnevno javlja najstariji zadarski radio.

Od svojih početaka Radio Zadar prati život Grada i zadarskoga kraja. Informativni program oduvijek je bio temelj djelatnosti, pa su tu i temelji elektroničkog novinarstva u Zadru. Djelatnici Radio Zadra dijelili su sudbinu sa svojim sugrađanima i u najtežim ratnim danima. Domovinski rat potvrdio je značaj ove radio postaje, a danas Radio Zadar nastoji doći u svaki kutak Zadarske županije - sa svojim su slušateljima i kad su požari, poplave ili kada bura i snijeg zametu lički dio Županije ili odsjeku naše otoke. Nastoje čuti probleme svih dijelova zadarske regije, te poticati njezin razvoj.

Radio Zadar danas ima slušatelje diljem svijeta koji s njima komuniciraju preko društvenih mreža ili tradicionalno telefonom. Osim što se sluša, Radio Zadar se i čita. Već 4 godine Radio Zadar zajedno s kolegama s televizije dio je HRT-ovog centra Zadar u sastavu multimedijskog javnog informativnog servisa. Njihove se emisije mogu pratiti uživo preko odašiljača na području Zadarske županije ili internetom na osobnim računalima ili mobilnim uređajima. Možete ih slušati i odgođeno, na zahtjev, a informacije i vijesti čitati na našoj internetskoj stranici.

Novinari, tehničari, glazbeni urednici i svi ostali koji sudjeluju u stvaranju programa prilagodili su se novom digitalnom dobu i izazovima koje ovo vrijeme donosi. I stoga vjerujemo kako će Radio Zadar uspješno odraditi i idućih 50 godina.