Školarci iz Ivanovca znaju da je priroda njihov najbolji prijatelj

Nema te prognoze koja bi školarce iz Ivanovca spriječila da rade i druže se u školskom vrtu. Iza škole napravili su pravi mali raj, u kojemu posebnu pažnju posvećuju međimurskim autohtonim biljkama, koje su u vrtu imale i njihove bake. Djelo svojih marljivih ruku odlučili su prijaviti na projekt HRT-a - Najljepši školski vrt. 

Tko kaže da današnji mladi vrijeme provode samo za računalima. Osnovnoškolcima iz Ivanovca u školskom je vrtu itekako zabavno. Njeguju ovdje sve - od cvijeća do ljekovitoga bilja.

Vrt osnovne škole Ivanovec na ovom je mjestu od 2012. godine, ali u puno manjem obimu, samo s ljekovitim biljem, a od 2014. je proširen na ovu veliku površinu, s različitim tematskim područjima. Misija je ipak jedna. Okupiti autohtone vrste biljaka i na taj način upoznati izvorni međimurski genom.
Današnja djeca su mali roboti, sustav je složen da djeca borave 6-8 sati u učionicama. No, ne i ovi osnovnoškolci. U vrtu su aktivni cijele godine, pa i u ove jesenske dane kada treba skupiti lišće. Znaju da je priroda njihov najbolji prijatelj.