Kup Pizzaiola i natjecanje mladih kuhara 'Zlatna Kuna'

Od danas do 26. listopada u Ugostiteljsko - turističkoj školi održava se niz aktivnosti i radionica u sklopu Kupa Pizzaiola i natjecanja mladih chefova u pripremanju jednostavnog menija od tri slijeda "Zlatna Kuna".

Danas, prvog dana, održava se Kup Pizzaiola – natjecanje priprematelja pizza. Naime, od ove jeseni Hrvatski kuharskih savez i Hrvatska udruga pizzaiola počinju s pizza kupovima. Riječ je o natjecanjima koja su zamišljena kao kvalifikacije za 2. Državno prvenstvo pizzaiola koje će se održati iduće godine u Zagrebu. Ukupno će biti održana tri kup natjecanja, prvo u Osijeku u Ugostiteljskoj školi, drugo u Splitu, 14. studenoga, a treći u Prelogu, 4. prosinca. Na svakom kupu može sudjelovati najviše 12 natjecatelja, a prva tri sa svakoga kupa idu na državno natjecanje iduće godine. Pobjednika kupa očekuje i novčana nagrada, a sve ostale natjecatelje sponzorske nagrade i zahvalnice za sudjelovanje. Svaki natjecatelj treba napraviti jednu pizzu prema vlastitom izboru u dva primjerka, jednu za stručno sudačko povjerenstvo i jednu za publiku. Za pripremu će imati 15 minuta vremena, a pizze će ocjenjivati četveročlano sudačko povjerenstvo kojeg određuje Hrvatski kuharski savez.

Sutra je na rasporedu druga radionica "Kako pripremiti pizzu", a voditelj je Boris Ostojić, master instruktor za pripremanje pizza. U četvrtak će se održati i treća radionica "Mala Škola Kuhanja ZA OSI"- prezentacija rada u Gastro Kamionu "Zlevka" – Udruga UNUO, Posluživanje hrane; Udruga „Bubamara“ voditelj Vedran Habel - prezentacija gotovljenja i posluživanja jela osoba s invaliditetom za goste.

Četvrta Zlatna kuna -  natjecanje mladih Chefova u pripremanju jednostavnog menija za 3 osobe na rasporedu je 26. listopada kada će se održati i peti okrugli stol o temi Centri kompetencija.