Dan Grada Iloka - Kapistranovo

U povodu Dana grada, koji građani Iloka, najistočnijega hrvatskoga grada, obilježavaju na današnji blagan Svetog Ivana Kapistrana, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća s koje su državne vlasti upozorene da su potrebna veća ulaganja u iločko područje.

"Želimo vjerovati da nismo zaboravljeni i da su pred Ilokom i Iločanima bolji dani", rekla je iločka gradonačelnica Marina Budimir. Istaknula je da su Iločani zaslužili da žive bolje te se nada da će projekti gradskih vlasti dobiti potporu na državnoj i županijskoj razini. "Sami se trudimo učiniti najviše što možemo. Nakon nezavidne financijske situacije koju smo zatekli, sada je financijsko stanje u gradskoj blagajni nešto bolje te se nadamo kako će se to pozitivno odraziti i na brojne projekte koje smo počeli i koje planiramo", istaknula je Budimir i dodala da su gradske vlasti novčanu naknadu za novorođenčad povećale s 2000 na 6000 kuna, da obitelji koje imaju prvašiće u osnovnoj školi dobivaju po 400 kuna pomoći, a u planu je i ukidanje gradskog prireza, koji je pet posto. “Predložit ću Gradskom vijeću da se ukine prirez kako bi našim sugrađanima što više novca ostalo za vlastite potrebe i nadam se potpori svih vijećnika”, rekla je Marina Budimir.

Plaketa Grada Iloka uz medalju za izniman doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske i grada Iloka te provedene pregovore kojima su spašeni ljudski životi dodijeljena je zapovjedniku obrane Mati Brletiću te Matici slovačkoj u Iloku za izniman doprinos i aktivnosti u očuvanju i njegovanju slovačke kulturne baštine. Uručene su i zahvalnice Grada Iloka, a primili su ih Vladimir Kakučki, Slavko Sabljak i Stjepan Klučik.

Naša ekipa provjerila je s kojim problemima Iločani žive i kakva je ondje svakodnevica: