Autoimune bolesti i vježbanje

Autoimune bolesti, kažu, najčešće su poremećaji povezani s uništavanjem vlastitoga tkiva. Zašto one nastaju, stručnjaci ne znaju sasvim točno.

Pretpostavljaju da nastaju zbog tehnološkog i kulturnog napretka. Problem nastaje i zbog odmicanja čovjeka od njegova prirodnog okoliša.

Autoimune bolesti pojavljuju se najčešće u razvijenim zemljama i procjenjuje se da  5-7% cijele svjetske populacije boluje od raznih bolesti bez bilo kakvog jasnog uzroka.

Genetske predispozicije mogu donekle biti uzrok, ipak narušena crijevna flora, alergije, stres i loša prehrana znatno utječu na pojavu autoimunih bolesti.

Borba s takvim bolestima bitno mijenja kvalitetu života. Zato s velikim zadovoljstvom predstavljamo BodyArt u Splitu, studio u kojem  kinezioterapeutkinja Ivana Bilan vodi "Autoimuni trening". I sama oboljela od poremećaja u radu štitnjače, koju je na kraju i operirala, Ivana pomaže svojim znanjem i osobnim iskustvom drugima da se oporave od različitih tegoba i ponovno zavladaju svojim tijelom.

BodyArt se nalazi u Splitu u Vukovarskoj ulici. Sve informacije su na njihovu FB-u. No slobodno posjetite i Ivanin profil na Facebooku i zatražite pomoć i savjet.