Janica otkrila kako će nazvati svoje dijete

Najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena i državna tajnica za šport Janica Kostelić trudna je sedam mjeseci. Planira vjenčanje, a dijete će se zvati Oskar, otkrila je novinarima ispred Vlade.

Svi su presretni, rekla je bivša skijašica koja očekuje prinovu za dva mjeseca.

Na pitanje novinara hoće li se dijete baviti politikom ili skijanjem, odgovorila je prvo skijanjem, onda može i politikom. Sugerirat ću mu da se bavi nečim što ga ispunjava i zadovoljava, rekla je Janica i dodala kako joj je najvažnije da bude živ i zdrav.

Janica Kostelić u iznimno bogatoj karijeri osvojila je tri zlata na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, zlato na Olimpijskim igrama u Torinu te pet zlata na Svjetskim prvenstvima u St. Moritzu i Bormiju. Usto je vlasnica triju Velikih kristalnih globusa.

S profesionalnim skijanjem je prestala rano, s tek 25 godina, a kao glavni razlog navela je brojne probleme s ozljedama koje je imala tijekom skijaške karijere.

Nakon završetka sportske karijere, Janica Kostelić okrenula se novim izazovima. Najprije je bila pomoćnica ministra u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa, a u studenome 2016. imenovana je državnom tajnicom odbora za šport.