Nastavlja se odlična koncertna ponuda

I ovoga petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni sljedećeg tjedna.  

Petak 26. listopada

Večeras u klubu Boogaloo jedan od najboljih svjetskih DJ-a i producenata elektroničke glazbe Paul Van Dyk predstavlja svoj novi, deveti album "Music Rescue Me" a Atheist Rap u Vintageu svira prva tri albuma. No ja bih skrenuo pažnju na druga dva koncerta.U Tvornici kulture svoj prvi samostalni album promovira Boris Štok. Jedan od najboljih muških vokala u Hrvatskoj danas kojega smo već upoznali zahvaljujući njegovoj prvoj grupi Quasarr sa kojom je objavio tri odlična albuma te kroz projekt Manofon. Svejedno odlučio se za samostalnu karijeru koja je započela EP-em "Puls" a nedavno se nastavila i sjajnim prvim albumom "Ispod kože". Vjerujem da će sjajan spoj elektronike i njegovog vokala privući ionako sve veći broj njegovih poklonika. Iskrena preporuka za ovaj koncert večeras!Drugi koncert koji preporučam se odražava dva dana za redom i to u klubu Sax u kojem nastupa grupa Kries. Jedan od najuspješnijih hrvatskih world music izvođača koji je prošle godine objavio odličan i vrlo hvaljeni album „Selo na okuke" i koji je već jednom napunio Vintage Industrial bar dva dana za redom pa nema sumnje da će isto napraviti i u klubu Sax danas i sutra. U studenom se spremaju razveseliti publiku u Splitu i Dubrovniku.

Subota 27. listopadaSutra navečer Krankšvester priprema svoj najveći samostalni koncert u Domu sportova a u klubu Boogaloo nastupa pionir njujorške elektroničke jazz scene i jedan od utemeljitelja glazbenog žanra livetronica - Jojo Mayer sa svojom grupom NERVE. Riječ je o jednom od najboljih bubnjara na svijetu koji se početkom 90-tih oduševio elektroničkom scenom te odlučio preuzeti sintetičke ritmove u svoj način sviranja bubnjeva tvoreći tako jedan posve novi glazbeni žanr koji podrazumijeva izvođenje elektroničkih žanrova poput drum'n'bassa, junglea i dubstepa ali na klasičnim instrumentima i sa nešto malo elektroničke podloge. Koliko sam čuo Boogaloo će za tu priliku biti kompletno vizualno preuređen a nastupa Jojo Mayera nikako ne bi trebalo propustiti. Ovo je ujedno i prvi koncert u sklopu njegove europske turneje. Nakon koncerta proslavljeni hrvatski DJ Ilija Rudman priređuje NERVE After Party.Sutra u Zagrebu i jedna stvarno velika globalna zvijezda. Riječ je o Jasonu Derulu - američkoj r'n'b, hip hop i pop zvijezdi ali i plesaču i glumcu. Preko tri milijarde puta su pogledani njegovi spotovi, a prodao je preko 50 milijuna singlova. Da je riječ o doista izvanserijskom glazbeno scenskom spektaklu kakav priliči ovakvoj jednoj velikoj zvijezdi govori i podatak da 20 metarsku pozornicu postavlja tim od 60 ljudi koji su stigli u Zagreb sa deset šlepera opreme i u pet autobusa sa pratećom ekipom. Uz njega nastupa i plesna trupa a ne moram ni spominjati da će scenski efekti biti ludilo. Da provod bude još bolji prije njega će nastupiti tinejdžerska elektro dance senzacija Marcus & Martinus.

Što se tiče koncerata u ostatku tjedna moram spomenuti nastup australske grupe The Rumjacks koja se nalazi na samom vrhu omiljenih bendova koji kombiniraju keltsku glazbu sa punkom i reggae ritmovima a nastupaju u Vintageu u utorak 30. kao i nastup amerikana benda iz južne Kalifornije The Stevenson Ranch Davidans dan ranije u Močvari te nizozemskog noisepop trija The Homesick 31. 10. u Tvornici kulture.