Humanitarni koncert za obnovu azila u Čakovcu

30. listopada u Koncertnoj dvorani Lisinski u 19 sati održat će se humanitarni koncert kojim se želi osigurati novac za obnovu i gradnju skloništa u azilu Prijatelji iz Čakovca.

Pas prati čovjeka od pradavnih vremena. Osim što je, dokazano, čovjeku najbolji prijatelj, psi imaju i terapeutski učinak na ljude. No nažalost, upravo su ljudi ti koji se prema ovih bićima nerijetko odnose okrutno. Takvim su slikama posljednjih godina svjedočili volonteri iz čakovečkog azila.

Unatoč svemu Monika je upravo ovdje pronašla svoju ljubav. "Ja sam tu udomila svoju Bundu i to mi je bilo jedno predivno iskustvo", priča. Posjet azilu ju je u potpunosti promijenio. Priključila se obitelji od dvadesetak volontera koji se brinu o napuštenim psima.

Azil djeluje više od sedamnaest godina - počeli su 2001. s nekoliko bokseva, posljednjih se godina šire. "Morali smo premjestiti jedan cijeli dio azila za prihvat pasa iz romskih naselja, u dva mjeseca ih je samo stotine ušlo", rekla je Aleksandra Hampamer, Sklonište za napuštene pse Prijatelji Čakovec. 

Uz humane ljude za funkcioniranje azila potrebne su i financije. Pa u suradnji s Prijateljima životinja organiziraju dobrotvorni koncert. 30. listopada u Koncertnoj dvorani Lisinski u 19 sati održat će se humanitarni koncert za pomoć azilu.

Dolaze nam hladniji dani, pa je svaka pomoć dobrodošla. Najveće sklonište za pse u Hrvatskoj jutros je posjetio naš Ivica Grudiček i provjerio - što im to nedostaje: