ZFF: Otvorene prijave na radionice virtualne stvarnosti i video igara za mlade

Zagreb Film Festival (ZFF), koji se održava od 11. do 18. studenog, otvorio je prijave za svoj program radionica virtualne stvarnosti i videoigara za mlade, Virtualni Alep i Moja prva videoigra, koje će se održati  tijekom festivala.

U suradnji s organizacijom Are You Syrious i HUB-om 385 organizira se VR radionica Virtualni Alep za djecu stariju od deset godina, a održat će se 12. i 13. studenog.

Sudionici ce se na radionici upoznati s inspirativnom vizijom mladog sirijskog arhitekta Mohameda Kteisa, koji je na unistenje svog voljenog rodnog grada Alepa odgovorio kreiranjem makete koju su VR stručnjaci pretvorili u virtualnu stvarnost. Na zagrebačkoj radionici će se, slijedeći njegov primjer, 'rekonstruirati' Zagreb kroz papirnate makete.

Voditelji radionice, Alex Pearson, kreativni producent i Andy Overton, dizajner pokretnih slika, 3D animator i kreativni tehnolog, makete će prebaciti u digitalni oblik i stvoriti njihovu verziju u virtualnoj stvarnosti.

Jedini uvjet za sudjelovanje na radionici je poznavanje engleskog jezika, a prijave su otvorene na inja@zagrebfilmfestival.com, uz napomenu: Prijava Virtualni Alep.

Radionica Moja prva videoigra organizira se u suradnji s HUB-om 385, a riječ je o radionici programiranja odnosno izrade prve videoigre usmjerena, na djecu od 7 do 14 godina. Cilj je nauciti najmlađe kako se rade videoigre, uz pomoć jednostavnog softvera za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvucnih elemenata u jednostavnu interaktivnu cjelinu i sve popularnije metode za učenje programiranja MIT Scratch s kojom ce samostalno izraditi igricu.
Voditelj radionice Andrej Jovanovic, zaljubljenik u videoigre  koji je diplomirao informatički dizajn na Tehnickom veleucilistu u Zagrebu i radio na nekoliko projekata izrade videoigara.

Radionice će se održati 17. i 18. studenog, prijave slati na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com, uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Sudionici trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.