Varaždinci su dobili prvi park za vježbanje na otvorenom

Varaždinci su dobili prvi park za vježbanje na otvorenom, a nakon 10 godina i novo boćalište. Dio je to projekta Oživimo Graberje, kojim se sportsko - rekreativni kompleks želi obogatiti novim sadržajima, a građane potaknuti na aktivnije bavljenje sportom i kretanje.  

Novi sadržaji nalaze se kod sportske dvorane Graberje. Uz njih je uređeno i novo igralište za badminton te igralište za djecu s teškoćama u kretanju. Investicija vrijedna 150 tisuća kuna.

"Plan nam je sanacija svih dječjih igrališta, to nam je stvarno prioritet. Evo, to je i jedan od najvažnijih strateških elemenata gradu prijatelju djece, gdje zapravo prvenstveno djeca zaslužuju biti na svježem zraku, na sigurnom područjima, na sigurnim terenima. Čeka nas naravno i obnova svih vrtća, škola, pa tako i igrališta u sklopu vrtića2, rekla je Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

Ovi sadržaji nisu namijenjeni samo djeci već svim sportašima i rekreativcima, učenicima obližnjih srednjih škola koji ovdje imaju nastavu tjelesnoga. A na raspolaganju su i svim građanima i to u svako doba dana. Jer dobro je poznato, nažalost krećemo se sve rjeđe, sportskim aktivnostima bavimo se sve manje. Varaždinci u tomu nisu iznimka.

Dok se na Graberju već bave sportom i rekreacijom, uređuju se i neka druga igrališta i tereni koje će Varaždinci uskoro moći isprobati. Ukupno, za obnovu svih dječjih i sportskih igrališta u gradu Varaždinu i priogradskim naseljima, grad trenutačno izdvaja oko 250 tisuća kuna.