Prijenosni inkubator za Zagorje

Grad Zagreb i Krapinsko-zagorska županija pokrovitelji su humanitarnog koncerta koji će se u sklopu akcije "Prijenosni inkubator za Zagorje" održati u srijedu, 31. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kako bi se prikupio novac za novi prijenosni inkubator za rodilište zabočke Opće bolnice.

Otvoren je humanitarni telefon i pozivom na broj: 060 991 991 građani mogu donirati 6 kuna i 25 lipa te doći na humanitarni koncert u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, gdje će nastupiti glazbenici iz Hrvatskog zagorja i Zagreba, i posjetiti prodajnu izložbu umjetnina u predvorju.

Zabočka Opća bolnica i bolnica hrvatskih veterana preseljena je u novi objekt i dobila nove odjele pedijatrije i ginekologije, no inkubator je prenesen iz stare bolnice i star je 20 godina.

Akciju organizira udruga "Ponos Domovine", a njezin predsjednik Žarko Delač, doc.dr. sc. Rajko Fureš, voditelj odjela porodništva i ginekologije i ravnatelj bolnice Tihomir Vančina objasnili su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako se građani još mogu uključiti u humanitarnu akciju i zašto je bolnici potreban prijenosni inkubator.