Kreirano srcem - humanitarna modna revija u Mimari

U subotu, 3. studenog u muzeju Mimara u Zagrebu bit će održana humanitarna modna revija "Kreirano srcem". Organizator ove akcije je Ministarstvo turizma u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Modna revija ima humanitarni predznak - pomoći radu dviju udruga: nevladinoj udruzi HURID koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno utemeljene programe koji pridonose dobrobiti mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom i kvaliteti života njihovih obitelji te udruzi DAR iz Osijeka koja okuplja 40 mališana s dijagnozom autizma.

Projekt je osmislilo osam mladih djevojaka i žena iz kabineta ministarstva turizma i HTZ-a: Barbara Mesić, Valentina Juričić, Ivana Kelčec-Suhovec, Lidija Pelivan Stipetić, Slađana Vignjević, Tatjana Martinović Vučetić, Lana Latin i Renata Deželjin.

Priča je počela kada su došle na ideju o stvaranju haljina za animatorice na turističkim sajmovima. Ttjele su napraviti jedinstvenu službenu uniformu koja će predstavljati Hrvatsku i turizam, ali i dodati joj jednu novu notu.

Odlučili smo turistima pokazati da je Hrvatska, uz sve ljepote koje ima, i zemlja predivnog, vrhunskog dizajna. Uz to, odlučili smo dati svoj obol društvu tako da ćemo haljine predstaviti na reviji koja je humanitarnog karaktera, objasnila je glavna savjetnica ministra turizma Barbara Mesić. Sva prikupljena sredstva otići će upravo udrugama HURID i Dar koje se bave djecom oboljelom od autizma.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Barbara Mesić, glavna savjetnica Ministra turizma i inicijatorica projekta, dizajnerski dvojac Elfs - Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić te sudionica modne revije Martina Bienenfeld direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.