Nakon Picasa u Đurđevac stiže Marc Chagall

Tek što su se slegli dojmovi vrlo uspješne izložbe Pabla Picasa, Stari grad, izložbeni prostor Muzeja grada Đurđevca, priprema se za još jednu veliku izložbu. U Đurđevac stižu djela glasovitog Marca Chagalla.

Izložbu Pabla Picasa u Đurđevcu, u pet mjeseci koliko je izložba trajala,  vidjelo je više od 13 tisuća ljudi. To je gotovo  polovica u odnosu na cjelokupni broj posjetitelja u prošloj godini i time je ovu galeriju u gradu s osam  tisuća stanovnika po broju posjetitetlja izjednačio s primjerice Povijesnim ili Prirodnoslovnim muzejom u Zagrebu. Nakon Picasa u Đurđevac stiže Marc Chagal. Izložba obuhvaća 130 djela, a tema je vezana za razdoblje koje nam dolazi - Advent.

Grad koji nosi titulu europske destinacije izvrsnosti svoju budućnost vidi i u turizmu pa uz smještajne kapacitete ulažu i u i etno, eno i gastro ponudu,  lokalni doživljaj ovog dijela Hrvatske.

Rezultat turizma je i povećan broj noćenja u smještajnim objektima u gradu za 15 posto, a s obzirom na ulaganje u infrastrukturu i ambiciozne planove očekuju se još i bolji rezultati.