Catherine Deneuve na dražbi prodaje odjeću Saint Laurenta

Francuska glumica Catherine Deneuve koja je prije nekoliko dana napunila 75, odlučila je krajem siječnja na dražbi prodati odjeću s potpisom svojega omiljenog modnog kreatora, Yvesa Saint Laurenta, objavio je Christie's.

Kaputi, haljine, kostimi, modni dodaci... više od 300 predmeta, većinom unikatnih, što ih je za svoju veliku prijateljicu i muzu izradio veliki modni dizajner, naći će se na popisu kataloga.

Dražba će se održati istodobno kad i Pariški tjedan visoke mode u siječnju, a organizatori očekuju da će privući brojne međunarodne kupce. U prostorijama pariškoga Christie'sa u ponudi će biti 150 glumičinih predmeta, a ostali će na prodaju biti ponuđeni isključivo putem interneta.

"Danas se, uz puno sjete odvajam od svoje kuće u Normandiji u kojoj sam čuvala sve te predmete. Riječ je o kreacijama iznimno talentiranog čovjeka čiji je cilj bio učiniti žene još ljepšima", poručila je glumica u kratkoj poruci koju je objavio Christie's.

Yves Saint Laurent glumicu je odijevao više od 40 godina - na sceni i u stvarnom životu. Zainteresirani će Saint Laurentovu garderobu u vlasništvu slavne glumice moći razgledati od 19. do 24. siječnja u pariškom Christie'su.