Bjelovarsko veleučilište školuje studente za budućnost

Prije 10 godina u Bjelovaru je osnovana Visoka tehnička škola sa studijskim programima mehatronike i sestrinstva. Pokretanjem programa računarstva, škola je stekla uvjete da postane Veleučilište.

Bjelovarsko veleučilište proslavilo je prvi rođendan. Najboljim studentima dodijeljene su dekanove nagrade, a na Danu otvorenih vrata studenti su maturantima predstavili studijske programe.

Suvremeno opremljeni laboratoriji i zanimljivi studijski programi iz STEM područja koji pružaju velike mogućnosti zapošljavanja - razlozi su zbog kojih bjelovarski studenti maturantima preporučuju da odaberu njihovo Veleučilište.

U laboratorijima mehatronike 3 D skeniranje i printanje, rad na CNC strojevima, robotika. Sve ono što današnja industrija koristi. Sve su to tražena, čak deficitarna zanimanja. 85 posto studenata nakon studija se zaposli.

745 studenata na bjelovarskom je Veleučilištu. Najbolji su danas dobili dekanove nagrade. Dio studenata iz okolnih je krajeva Hrvatske i jedino što im nedostaje jest studentski dom.