Pilates na spravama

Patricia Ćurković  ističe Confucijevu izjavu "Izaberi posao koji voliš i nikad nećeš trebat raditi niti dana u svom životu". U njezinom je slučaju to jedina i prava istina. S velikom ljubavlju opremila je svoj studio Plank i počela raditi kao instruktorica pilatesa. Ta joj je tehnika omiljena  i smatra da se njome može mnogo napraviti za tijelo i dušu vježbača.

No, njezina je ljubav i vježbanje na  reformeru, spravi koju je Josef  Pilates osmislio da bi pomogao rekovalescentima koji su bili prikovani za bolnički krevet. Danas je to naravno, sofisticirani ležaj s mnogim mogućnostima izvođenja vježbi za cijelo tijelo. No u udvorani ćete naći i TEX, veslački ergometar ali i klasične pilates vježbe na prostirkama.Svi treninzi su polu individualni baš zato da se Patricia može posvetiti svakom vježbaču  i pomiriti sve zahtjeve pojedinaca. U Plank možete doći na "drop in" sat. To znači da možete doći kada poželite i vježbati ili isprobati sat.

Ima tu i još jedna mala zanimljivost. Ime studija dolazi od riječi "plank"- na hrvatskom daska, najpopularnijoj vježbi današnjice koja učvršćuje središnje mišiće trupa, trbuh i leđa, no i ostale mišiće tijela. Pa na kraju svakoga sata –plenk. Barem 15 sekundi !Njezine grupe sada već izdrže 60sec, a hrvatski rekord je 9 minuta. Eto zadaće od 15 sec do 9 minuta.