Superjunaci ne umiru, zar ne?

2014. godine njegov Roki raketa dobio je nagradu T-portala za najbolji domaći roman, a zbirka priča Groblje malih careva četiri godine prije ovjenčana je nagradom Josipa i Ivana Kozarca. On je Zoran Malkoč, a njegova nova zbirka priča zove se Umro supermen.

Pogledajte 'ekskluzivno' javljanje ekipa emisije Knjiga ili život iz Nove Gradiške kamo je otišla na 'hitnu intervenciju' nakon dojave da je 'Umro Supermen':Hrvatska stvarnost prije, poslije i sada ogoljena do kraja i raskrinkana beskompromisnim perom. Sve to začinjeno s ponešto nježnosti i oštrog humora - upravo takva je nova knjiga Zorana Malkoča, koja uz to nudi i ubrzani tečaj odrastanja za sve one koji se još usude sanjati.

Već sam naslov 'Umro supermen' sugerira pobunu, izdaju, razočaranje, a onda opet iznova nadu i vjeru - jer superjunaci ne umiru, zar ne?

Tajna je u tome da supermen ne može umrijeti. Umro je jednom, ali se ponovno rađa. Ova knjiga je zapravo knjiga o smrti, ali i uskrsnuću, tako da tu nema nikakvog crnila,  kaže Zoran Malkoč.

Nije to knjiga za zabavu, ovo je knjiga za spoznaju, za promjenu, za one koji vjeruju u dobru književnost bez obzira na to koliko teško probavljiva nekad bila tema kojom se bavi - u ovom slučaju svim onim u čemu će se svatko od nas pronaći - odrastanjem bez superjunaka.

Pogledajte reportažu Vijesti iz kulture sa zagrebačkog predstavljanja knjige: