Koncerti, koncerti...

I ovoga petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni sljedećeg tjedna.

Petak 2. studenogMeritas Electric naziv je showa odnosno koncerta koji večeras priređuje grupa Meritas u Johanu Francku u Zagrebu a pridružit će im se za DJ pultom Mare Milin. S obzirom da su u pitanju vlasnice velikog broja hitova zasigurno će se tražiti ulaznica više za njihov večerašnji koncert.

Sutra će pak Tvornicu kulture gotovo sigurno rasprodati Jura Stublić sa svojom grupom Film gdje priređuje jubilarni koncert pod nazivom "40 godina na ulici". Naime "Dijete ulice" je prva pjesma koju je prije punih 40 godina napisao Jura nakon čega je krenula njegova karijera. Ljubitelji novog vala ne propuštaju njegove nastupe.

Ponedjeljak 5. studenogU ponedjeljak nas očekuje jedan izvanserijski koncert i to u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert dviju velikih glazbenih obitelji. Na istoj će pozornici nastupiti Gabi Novak i Matija Dedić te Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov. Suprugu Arsena Dedića i veliku pjevačku divu Gabi Novak ne treba posebno predstavljati kao i njihovog sina Matiju Dedića što je već dovoljan dokaz da će koncert biti fantastičan. No njima će se pridružiti Bisera Veletanlić i njezin nećak Vasil Hadžimanov. Gospođa Veletanlić je pjevačka diva koja je 70-tih godina harala i pobjeđivala na tada vrlo utjecajnim festivalima a Vasil je jedan od najcjenjenijih srpskih pijanista i sin Senke Veletenalić i Zafira Hadžimanova - također svojevremeno velikih pjevačkih zvijezda. Ukratko, biti će to jedan sjajan povratak u glazbenu prošlost i podsjetnik na velik broj hitova Gabi i Bisere ali i vrhunsku svirku Vasila i Matije.

Večeras također počinje i Zagorje Blues Etno festival koji traje do četvrtka 8. studenog.

Utorak 6. studenogU utorak još jedan izvanserijski koncert ali potpuno drugačiji od ovog kojega smo maloprije najavili. U Tvornici kulture gostuje RISHA. Riječ je o grupi Davida Eugenea Edwardsa i Alexandera Hackea. Eugene je poznat kroz rad u grupama 16 Horsepower i Wovenhand a Hecke kroz rad sa grupom Einstürzende Neubauten. Dva stara alter rock vuka u bendu RISHA stvorili su jednu zanimljivu kombinaciju americane, neo folka, industriala i ambijentalne elektronike uz utjecaj tradicionalne arapske glazbe. Treba pohvaliti organizatore koncerta koji su pozvali hrvatsku alter grupu Moskau koji će otvoriti tu specifičnu večer u Tvornici kulture u utorak 6. studenog. Grupa RISHA je toliko nova da još nisu snimili ni jedan spot.

Četvrtak 8. studenog

U Srijedu u klub KSET u sklopu programa Zavod Za eksperimentalni Zvuk gostuje australska grupa Kollaps kojoj će se pridružiti Niko Potočnjak, poznat po radu u grupama Seven That Spells, Otrovna Kristina i Last Lord Of Atlantis.

Dan kasnije, u četvrtak 8. studenog u Močvari gostuje Todd Clouser Quartet iz Meksika a u Vintage Industrial baru gostuje hrvatska world music grupa Afion koja će ovim nastupom proslaviti 15 godina karijere.
Riječ je o grupi koja je snimila dva albuma i koja izvodi tradicionalnu glazbu Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije ali uz neizbježan rock utjecaj. Dok su bili aktivni održali su preko 500 koncerata a često su nastupali i na najpoznatijim rock festivalima diljem Europe. Nastupit će u originalnoj postavi sa Lidijom Dokuzović kao vodećom pjevačicom grupe. Gotovo sam siguran da će koncert biti rasprodan pa ako ima još ulaznica treba svakako požuriti.