Linđo: profinjena ljubavna igra

Istražili smo tragove linđa i njegova života u suvremenome trenutku u glazbeno-dokumentarnoj priči 'Evo kola koga je volja'.

Glazbeno-dokumentarna priča o linđu, koju je proljetos mirkofonima bilježio autor Miroslav Pijaca u Slanome, Smokovljanima, Osojniku, Dubrovniku i Ošlju, otvara novi uvid u tradicijski ples koji je zapravo i profinjena ljubavna igra

Kazivanja, pjevanja, sviranje i ples, priče iz života, dogodovštine i mitske predaje povezani su u 'radiopisnom' tkanju dugogodišnjeg tonmajstora Hrvatskoga radija i nagrađivanoga radiofonskog autora Miroslava Pijace na zaključku njegova uspješnog 40-godišnjeg radijskog djelovanja.

U emisiji su sudjelovali, kazivali, u kolu igrali i na lijerici svirali Vido Bagur, Marija Pendo, Antonija Mišeta, Ema Knežić, Tomy Pleština, Karlo Zedniček, Marijela Milić i Mato Katičić, te članovi folklorne kulturne udruge Primorska Lijera-Dubrovačko Primorje Niko Trojić, supruga mu Mara i 'neput' Bruno Vlahović, Ivo Miljević, Mario Lale i Zdenko Perušina.

Premijernu produkciju emitiranu u ciklusu Oda-birano Prvog programa Hrvatskoga radija možete pronaći u Slušaonici Hrvatskoga radija.