Dan neovisnih kina

Danas se u Hrvatskoj obilježava Dan neovisnih kina. To su sva ona gradska ili mijesna kina koja su opstala u borbi sa velikim kino lancima.

Za svoj četvrti rođendan Kino mreža danas daruje besplatan ulaz u 21 kino diljem Hrvatske, na projekcije filmskog klasika 'Ponoćni ekspres' Alana Parkera i jedan od najpoznatijih filmova za djecu, 'Karate Kid'.
 
Filmska manifestacija pod nazivom Dan neovisnih kina, u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača, održava se na datum kada je prije četiri godine osnovana Kino mreža. Tom se manifestacijom nastoji skrenuti pažnja na značaj, vrijednosti i ulogu neovisnih kina u Hrvatskoj - mreža ima 43 člana i 61 kino u 43 grada. Poseban se naglasak stavlja na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podršku sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa.

Dan neovisnih kina organizira Kino mreža uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kako će obilježiti svoj dan, ali i kako opstaju, rade i što nude posjetiteljima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrile su predstavnice kina iz Samobora, Novog Marofa i Slatine - Jelena Vojvoda, Ivana Kušek i Danijela Fabrić Fabijanac