'Volonteri u parku' u Čakovcu

Čemu služe parkovi u gradu? Da nisu samo ukras, već da budu za ljude, željeli su pokazati čakovečki aktivisti koji su zajedno organizirali niz događanja  koje su nazvali "Volonteri u parku".

Veselo društvo članova  Grupe za nordijsko hodanje i djece iz vrtića Cipelica jutro je počelo aktivno. Razgibavanje usred parka pod stručnim vodstvom i onda put pod noge jer kažu stručnjaci dan je najbolje početi, aktivno. Upravo je nordijsko hodanje iznimna aktivnosti, među ostalim i primjerena svim generacijama.

Čakovečka je Zajednica sportskih udruga s partnerima organizirala niz programa u koji potiču na aktivnost jer svijest o važnosti kretanja treba usaditi još za djetinjstva, kao i zdrave navike. Najbolje vlastitim primjerom. "Ovo je dugoročni cilj i mi se nadamo da će ti rezultati biti viđeni upravo kad te mlade generacije odrastu i kad postanu  zdravi i zreli ljudi i onda će oni dovoditi svoju djecu u parkove i neće morati to netko drugi umjesto njih organizirano raditi", ističe Tomica Jakopec, koordinator aktivnosti "Volonteri u parku".

Sve je stvar navike. Zašto onda ne bismo usvojili one koje su dobre.