Koncerti, koncerti...

I ovoga petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni sljedećeg tjedna.Petak 9. studenog.

I ovog vikenda za svakog ponešto. Oni koji vole štalu kakvu svaki puta prirede Gustafi na svojim nastupima i pri tom još odluče proslaviti Martinje, neka večeras navrate u Boogaloo. Riječani se pak imaju priliku pobliže upoznati se sa Krešom Bengalkom koji nastupa u Pogonu kulture i kojega upravo gledamo u podlozi sa njegovim novim singlom "Otpor". Ovaj splitski reper ima po mom mišljenju jedan od boljih rep albuma objavljenih ove godine - "Split Zoo" pa je ovo i odlična prilika za bolje upoznavanje Kreše Bengalke.
U Močvari ekipa Radio Studenta poziva na proslavu 22. rođendana odnosno na proslavu povodom postavljanja novog odašiljača pa će tim povodom u Močvari nastupiti grupe Tus Nua, Žen, Crvi i odlična slovenska grupa Haiku Garden.

Istu večer u Viuntage Industrial baru nastupa katalonska grupa Mourn. Koncert organizira ekipa Žednog Uha koji poručuju da je u pitanju jedna mlada grupa koja ih je oduševila svojom kombinacijom nježnog post rocka i glasnog punka.
Moramo svakako spomenuti i da večeras Goran Bare sa Majkama ima svoj veliki samostalni koncert u Tvornici kulture na kojem će predstaviti svoj posljednji studijski album "Nuspojave".

Sutra u Zadru u klubu Arsenal nastupa Josipa Lisac a Marko Tolja u Tvornici kulture predstavlja novi studijski album uz podsjetnik na sve njegove najveće hitove. Za one koji se spremaju na taj koncert informacija da je koncert sjedeći.

Sutra također u Močvari nastupa i legendarni heavy metal bend iz Los Angelesa Armored Saint koji na aktualnoj turneji izvode sve pjesme sa svog prvog albuma "Symbol Of Salvation" iz 1991. godine.

Najpopularnija i najuspješnija kanadska heavy metal grupa Annihalator na sceni je još od 1984. godine i iza nje je 16 studijskih albuma. U Zagreb u klub Boogaloo dolaze u sklopu velike europske turneje A Tour For The Demented 2018." na kojoj promoviraju posljednji studijski album "For The Demented".

Srijeda14. studenog

Još ćemo se malo družiti sa Kanađanima i to u srijedu 14. studenog jer u Tvornici kulture gostuje grupa Elsiane. Potpuno drugačiji žanr od Annihalatora jer Elsiane izvode tripo hop, downtempo elektroniku a dolaze u sklopu promocije trećeg studijskog albuma "Death of the Artist". Grupu čine pjevačica Elsieanne Caplette porijeklom iz Perua i kanadski bubnjar Stephane Sotto. Prati ih glas najuzbudljivijeg novog elektroničkog benda sjevernoameričkog kontinenta pa bi ih valjalo doživjeti na koncertu.

Četvrtak 15. studenog

I za kraj nas u četvrtak 15. studenog u Tvornici kulture očekuje promocija debi albuma „Ravno u zamku" makarske grupe Rezerve, a dva dana kasnije 17. studenog i u riječkom klubu Palach. Riječ je o novoj hrvatskoj rock grupi koja je možda dobila i najviše simpatija ove godine od strane glazbenih kritičara zbog svog debi albuma. Izuzetno pitke pop rock pjesme od kojih se neke sve češće vrte na domaćim radio postajama. Rezerve su uspjele povući najbolje iz novog vala sa zagrebačke i beogradske strane i to sve skupa zapakirati u jedan ne baš moderan ali vrlo dobar pop.