Bienenfeld: Nastojat ćemo vratiti duh Božića u Zagreb

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld u HRT-ovu Dnevniku 3 govorila je o očekivanjima za ovogodišnji zagrebački advent.

- Zagrebački Advent: Ove godine naglasak na kulturnim događajima 

"Pokušat ćemo iskoristiti dijelove iz bajki i priča Ivane Brlić-Mažuranić na ovogodišnjem adventu, a povezani smo i s Ogulinom, Ivaninom kućom bajki", kazala je Bienenfeld.

Adventski zagrebački sajam najveća je atrakcija, ali ona donosi i onečišćenje, dodala je i najavila da će se zbog toga nastojati skrenuti pozornost na ekološku osjetljivost. Većina naših lokacija prihvatila je da imamo biorazgradive čaše i da se što više toga pravi od materijala koji će manje onečišćavati Zagreb, dodala je.

Tri godine zaredom Zagreb je bio proglašen najboljim adventom u Europi, a ove godine ne može se kandidirati. Bienenfeld je to potvrdila, ali je istaknula da će Zagreb sa svojim partnerima i kulturnim institucijama pokušati napraviti program koji će nadmašiti sve dosadašnje. "Osim novih lokacija, tu su i kulturne manifestacije i glazbeni programi kojima ćemo nastojati vratiti duh Božića u grad Zagreb".

Na pitanje koliko turista očekuje ove godine, procijenila je oko 5% više. "Ograničeni smo kapacitetima, a i hoćemo ići prema održivosti", istaknula je Bienenfeld u Dnevniku 3.