Michelle Obama otvoreno o abortusu i izazovima trudnoće

Bivša američka prva dama Michelle Obama otkrila je da je prije 20 godina imala spontani pobačaj te da su ona i bivši američki predsjednik Barack Obama začeli svoje dvije kćeri umjetnom oplodnjom.

Michelle Obama (54) opisala je kako se par borio s neplodnošću u svojoj memoarskoj knjizi "Becoming" koja uskoro izlazi. Dio knjige posvećen je početku veze i braka s Barackom te njezin put do majčinstva.

Pokazalo se da iako je riječ o dvoje ljudi koji žele postati roditelji, gaje duboku ljubav i imaju iznimnu radnu etiku, oni ne mogu začeti dijete, napisala je Obama u knjizi.

Kada je Michelle konačno ostala trudna, nekoliko tjedana poslije imala je spontani pobačaj. Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno i imala sam osjećaj kao da sam podbacila, jer nisam znala koliko su pobačaji česti, o njima ne razgovaramo, kazala je bivša prva dama u intervjuu tv mreži ABC.

U nastavku knjige je otkrila da su joj tretmani protiv neplodnosti omogućili da začne svoje prvo dijete, Maliju, a potom i drugu kći Sashu. Biološki sat je stvaran, kazala je Michelle. Kada je ušla u kasne tridesete godine, ona i njezin suprug odlučili su se za umjetnu oplodnju.

Mislim da je najgora stvar koju mi žene radimo jedna drugoj to da ne dijelimo istinu o našim tijelima i kako ona funkcioniraju i kako ne funkcioniraju, kazala je.

Memoari Michelle Obama trebali bi biti objavljeni u utorak.