Nikolina Golomboš zlatna u Meksiku

Trinaestogodišnja Nikolina Golomboš iz sisačkoga Karate kluba "Tigar" s posljednjeg natjecanja Svjetske karate lige mladih u Meksiku, vratila se sa zlatnim odličjem oko vrata. Mladoj Siščanki to je druga osvojena zlatna medalja Svjetske lige ove godine.

U obiteljskim vitrinama gotovo više i nema mjesta za Nikolinine medalje. Do sada ih je osvojila više od 120.

"Ja sam bila jako ponosna. Plakala sam od sreće, emocije su prštale na sve strane", ushićeno će Nikolinina majka, Aleksandra Golomboš.
Mlađoj sestri Lani, koja je i sama osvojila prvenstvo Hrvatske u travnju -  Nikolina je veliki uzor.

"Ponosna sam, jako“, rekla je Nikolinina sestra Lana.

Nikolina je karate počela trenirati s nepunih 5 godina. 9 godina napornoga rada i do 6 treninga tjedno, urodilo je plodom.

"Bilo je jako teško, konkurencija je bila jaka i protivnice su bile stvarno dobre“, rekla je Nikolina.

"Sigurno da te uspjehe ne bi postigla da se ne trudi svaki trening zajedno sa cijelom ovom ekipom ovdje jer dio njenog uspjeha je definitivno i na ostatku ekipe ovdje s kojima trenira svaki dan“, napominje Igor Lovreković, trener.

Trenutačno u klubu aktivno trenira više od 70 djece i mladih.

"To je ogroman uspjeh za ovaj klub jer ta Svjetska liga je neslužbeno svjetsko prvenstvo za njen uzrast i ona je samim time svjetska prvakinja", ukazuje Davor Kanjir, predsjednik Karate kluba "Tigar" iz Siska.
Uspjeh iz Cancuna nije prva velika medalja za Nikolinu. Ove godine već je osvojila zlato na turniru Lige u Sofiji. Popis Nikolininih želja je dugačak.

"Otići na olimpijske igre, otići na europsko u Dansku u drugom mjesecu, otići na državno prvenstvo“, nabraja Nikolina.

A prva od njih mogla bi se ostvariti već sredinom prosinca na posljednjem ovogodišnjem turniru Svjetske lige u Veneciji.