Stani u Lici s Andreom Bučom

Kroz Liku svakodnevno prolazimo i divimo se pogledu iz automobila, bilo da gledamo u gordi Velebit, Gacku dolinu, Ličko polje, ili Zir. No, osim planinara, avanturista, lovaca i putnika namjernika, malo tko se u Lici i zaustavi. A zaustaviti se u Lici znači osvojiti vrhove Velebita, prijeći Premužićevu stazu, ploviti rijekom Likom, loviti pastrve u Gackoj, uživati u gastronomiji, ličkoj šljivovici, ojkavici, bećarcu, gostoljubivosti Ličana, upoznati lica ljudi i ljepote prirode koji postaju sve zanimljiviji strancima.

Andrea Buča, prepoznatljiva po neposrednom pristupu sugovornicima te izboru tema iz svakodnevice koje su mnogima nepoznate, u Lici se zaustavila. Krasno, Sjeverni Velebit, Speleod(r)aama, Otočac, Korenica, Perušić, Gospić, Lovinac i Udbina, 9 epizoda u trajanju od 26 minuta, gledatelji će uronuti u čudesnu Liku promatranu očima autorice, otkriti priče koje će ih zabaviti i motivirati da se zaustave u Lici i sami otkriju njezine čari.

Pogledajte kako je Andrea u emisiji Dobro jutro Hrvatska najavila svoj putopisni serijal:

Ekipu čine redateljica i scenaristica Andrea Buča, snimatelji Milan Latković i Duje Kundić, tonski snimatelj Mijomir Ivanović, tajnica režije Ana Cvitaš, montažerka Iva Blašković, dizajner špice Bruno Razum.

Večeras vas očekuje prva epizoda - Krasno

Mjesto od 500 stanovnika, a svi zaposleni? Krasno zvuči, zar ne? U Krasnom je najstarija šumarija, ulaz u NP Sjeverni Velebit, najfiniji škripavac, ekološki uzgojena hrana. Možete li zamisliti pčelu na cvijetu izrezbarenu motornom pilom? Ili kako je priprema Ličkog smoothia okrunjena pjesmom "Vječni sokol", pogledajte u prvoj epizodi putopisnog serijala Stani u Lici , autorice i redateljice Andree Buče.