Pobijedimo plastično onečišćenje

U globalnoj akciji kojom se želi istaknuti problem onečišćenja mora i oceana plastikom sudjeluje čak 200 akvarija. Svoje će posjetitelje poticati da prestanu koristiti jednokratne plastične proizvode. Među njima je i Aquarium Pula koji građane educira izložbama i raznim akcijama.

"
Ready to change" i "Beat plastic pollution" odnosno "spremni za promjene" i "pobijedimo plastično onečišćenje" - glavne su poruke svjetske akcije kojom se želi osvijestiti građane na jedan od najvećih problema današnjice.

Cilj te akcije u stvarnosti je da se smanji ili da se u potpunosti ukloni jednokratna plastika, znači upotreba jednokratne plastike sa bilo kakvim drugim materijalima, alternativnim materijalima koji se ustvari pokazuju i puno boljim i učinkovitijim od same plastike, objasnila je Aleksandra Bel Dajković, Aquarium Pula.

Pulski akvarij već je nekoliko godina uključen u razne ekološke projekte. Uz tematske izložbe, posjetiteljima je omogućeno i stručno vodstvo te mnoštvo materijala o čarobnom svijetu podmorja.

Postav Akvarija stalno se širi pa je trenutačno podijeljen na četiri zone - Vodu, Bioraznolikost, Otpad i Energiju. U sklopu globalne akcije protiv plastičnog onečišćenja uskoro počnju i edukacije u što će biti uključeni i posjetitelji akvarija.