'Ivica i Marica premijerno splitskom Gradskom kazalištu mladih

Splitsko Gradsko kazalište mladih (GKM) u petak će premijerno izvesti predstavu 'Ivica i Marica' nastalu po bajci Braće Grimm u režiji Siniše Novkovića, namijenjenu nižim razredima osnovne škole.

Osim režije, Novković potpisuje i adaptaciju, likovno oblikovanje i glazbu, a kostimografkinja Smiljana Penić. Scenograf je Boris Križanović, a u predstavi glume Ivo Perkušić (Ivica), Vanda Boban Jurišić (Marica), Lidija Florijan (vještica Sofija), Vinko Mihanović (otac) i Siniša Novković (vještičin pomoćnik).

Predstava traje 50 minuta i premda je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, Novković kaže da će zaintrigirati i njihove roditelje: To je predstava namijenjena nižim razredima osnovne škole, no radio sam je malo pomaknuto što znači da će i odrasli u njoj uživati.

Novković je dodao da je predstava namijenjena svima od 7 do 77 godina: To je nešto slično kao što je bila i naša Crvenkapica, napravljena da djeca uživaju, ali ujedno i njihovi roditelji kada dođu da  se i oni nasmiju, da pričaju i drugim roditeljima o predstavi, da dođu sa svojom djecom pogledati predstavu i tako se sjete svog djetinjstva, poručio je Novković uoči premijere.