Čarolija u Puntu - šetnja po morskome dnu

Turisti privlače inovacije koje će neko mjesto učiniti atraktivnijim. Upravo to nudi Punat u svom Podvodnom parku. Šetnja po morskome dnu, među ribama i školjkama - inovacija je godine prema kriterijima Hrvatske turističke zajednice.

Podmorska čarolija jedinstvena je u Europi. U šetnju mogu krenuti čak i neplivači. U inovaciji je najvažnija kaciga u koju se upumpava zrak iz baze na kopnu. "Kaciga je izrađena od stakloplastike koja korisniku omogućava da pod vodom diše. U nju se upuhuje tri puta više zraka nego što je potrebno za disanje. Lagano se ulazi u more i dovoljno je teška kako bi mogli šetati po podmorju", kaže djelatnica Podvodnog parka Punat Iva Mrakovčić.

Kako bi cijela priča dobila još malo draži - u podmorju su smještene replike amfora, topova, olupine broda. A za iduću sezonu - koja je ujedno i sezona kupanja -  priča bi se još trebala obogatiti. Po uzoru na svjetski poznati klagenfurtski Minimundus - postavit će se replike znamenitih hrvatskih građevina - kao što su na primjer - zadarski Sv. Donat, Arena u Puli, riječka gradska ura.