Skriveni brlozi za goste 'pregrijane glave'

Plitvička jezera turisti su davno otkrili. No, na jugu Like na gračačkom području turizam je tek u povojima, a priroda ništa manje lijepa.

Dalmatinka Klaudija iz Zadra prije tri godine trajno se nastanila u Lici u Gračacu, točnije u Bruvnu. Prije je na imanje bježala samo vikendima i unijela dušu u svaki detalj ovog atraktivnoga luksuznoga turističkoga kompleksa. Priprema se za dolazak turista za vikend.

Posljednjih godina drvene kuće u 80 kilometara udaljenim Plitvicama postale su pravi hit. No, u južnom dijelu Like, ovo je imanje tek svijetli primjer. Priroda je predivna. Imaju vrelo Une i izvor Zrmanje. Dosta je razvijen i lovni turizam.

Općina Gračac najveća je u Hrvatskoj, no ljudi iseljavaju, a turističku zajednicu nemaju. Zato Dalmatinci sve više tamo kupuju kuće i otvaraju apartmane za ,recimo tako, - domaće dobrostojeće poslovnjake, koji žele osamu.

Isključiti mobitel za vikend, odahnuti u sauni, a potom u vrelu bačvu s prijateljima i prvim snijegom. Sve se to može u ovom luksuznom skrivenom brlogu 15 kilometara od Gračaca, u Bruvnu. A to što je daleko od svega upravo mu je i glavni adut za goste "pregrijane glave".