Velik broj odličnih koncerata - birajte!

Iznimno velik broj odličnih koncerata u slijedećih sedam dana pa će biti prilično teško odabrati koji pogledati. Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić pokušao je odabrati par koji se ne bi smjeli propustiti a neke ću, na žalost, samo spomenuti jer kao i obično nemam baš previše vremena.

Večeras u Tvornici kulture nastupaju miljenici zagrebačke publike, odličan novozelandsko nizozemski bend My Baby. PipsChips & VideoClips predstavit će se publici u riječkom Pogonu kulture, Gužva u 16-tercu slavi prigodnim koncertom u Vintageu 25 godina karijere a u klubu KSET odličan novi world music bend Kazan promovira svoj prvi studijski album „Ružo".

Već je među ovim koncertima teško odabrati na koji otići no ima jedan koji bi svakako valjalo doživjeti. Edo Maajka u Domu sportova promovira svoj novi studijski album  „Put u plus". Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma i možda čak najbolji album u karijeri Ede Maajke. Okupio je odličan bend sa kojim će večeras predstaviti pjesme sa novog albuma ali i svoje najveće hitove ali u novim verzijama stoga topla preporuka za večerašnji koncert Ede Maajke u Domu sportova.
Sutra u Domu sportova nastup ima Silente koji će svojim koncertom bez sumnje obradovati publiku koja ih nije vidjela uživo već neko vrijeme a promovirat će novi studijski album „Malo magle, malo mjesečine". Novi album „Topla voda" imaju i Letu štuke koji će ga promovirati sutra u Tvornici kulture. Kandžija nastupa na domaćem terenu u osječkom klubu Exit a Lika Kolorado u zagrebačkoj Kinoteci.

Kao i za večeras i sutra će biti teško odabrati što pogledati. Još jedan koncert sutra koji bi svakako valjalo doživjeti jer grupa Boa II na svom samostalnom koncertu u klubu Boogaloo promovira novi studijski album. Dakle u pitanju je nova Boa sa nešto promijenjenom postavom i novim studijskim albumom koji su predstavili singlom i spotom koji upravo gledamo odnosno novom verzijom pjesme „Srce puno kiše".

Četvrtak 22. studenog 

I onda kroz tjedan još par odličnih koncerata kao što je nastup danskog avant jazz benda Svin u srijedu u KSETU ili nastup američkog shoegaze benda Nothing uz zagrijavanje odličnog zagrebačkog benda Tus Nua u Močvari kao i u četvrtak nastup nikšićke punk četvorke Punkreas u Tvornici kulure. Za kraj tjedna -  koncert Maje Posavec koji će se održati u četvrtak 22. studenog u Vintage Industrial baru gdje će promovirati svoj posljednji studijski album „Kad ne bih imala strah". Mnogi još žale što više ne pjeva u grupi Detour ali eto Maja se odlučila za samostalnu karijeru pa poziv svim njezinim obožavateljima da posjete njezin koncert u četvrtak u Vintageu i poslušaju uživo njezine nove pjesme.