Svjetska pijanistička zvijezda Jean-Michel Bernard stiže u Lisinski

U zagrebačkoj dvorani Lisinski sutra nastupa Francuz Jean-Michel Bernard. U svijetu filmske glazbe nezaobilazno je ime, a legendarni Ray Charles proglasio ga je genijalcem. Uoči zagrebačkog koncerta dao je ekskluzivnu izjavu za Vijesti iz kulture.

Klavir je počeo svirati s dvije godine, a nakon diplome na pariškom sveučilištu, afirmirao se u jazzu. Skladateljsku karijeru počeo je graditi u animiranim filmovima, nakon čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom.

Često surađuje s poznatim svjetskim redateljima i filmska mu je glazba najveća strast: Sve je počelo kada sam imao 15 godina, kada je moj prijatelj snimao animirane filmove. Pitao me mogu li napraviti glazbu za te filmove i tako sam ušao u svijet filmske glazbe. Poslije sam radio na poznatim naslovima s velikanima poput Morriconea i Martina Scorseseapriča Jean-Michel Bernard.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Bernard nastupa u sklopu programa Hollywood Film Music. Kako kaže, Hrvatska mu je više od samo jedne postaje na turneji: Kao prvo, u Hrvatskoj imam vrlo dobre prijatelje. Prošle godine nastupio sam na predivnom festivalu u Puli i zaista se veselim ponovnom dolasku. Obožavam hrvatsku publiku,  poručuje Bernard.

Jean-Michel Bernard na zagrebačkom će koncertu izvesti najpoznatije glazbene teme iz filmskih hitova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurski park ili Nemoguća misija, a na pozornici u Lisinskom u utorak, 20. Studenoga, pridružit će mu se i naša Nina Kraljić.