Najdugovječnija hrvatska humanitarka "Korak u život"

Kako bi se desetoj generaciji djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućio nastavak školovanja, u sklopu humanitarne akcije 'Korak u život' pokrenut je natječaj za stipendiranje studenata u tekućoj akademskoj godini.

Godišnje u Hrvatskoj više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nema mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja, jer gube zakonsko pravo smještaja u domovima i udomiteljskim obiteljima. Kako bi im pružio priliku da se obrazuju, Rotary klub Zagreb Kaptol već desetu godinu zaredom nastavlja s humanitarnom akcijom 'Korak u život' koja je dosad osigurala više od 220 pojedinačnih stipendija.

Rok za podnošenje molbi zaključuje se 1. studenog, a odluku o dodjeli stipendija donosi upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol u roku od 15 dana po završetku natječaja.

Jubilarno deseto izdanje akcije obilježit će središnje događanje, veliki glazbeni koncert '10. Korak u život' u nedjelju 25. studenog u 20 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravan prijenos na HRT-u. Uz prodaju ulaznica za koncert, sredstva za novu generaciju studenata prikupljat će se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 od 1. studenoga do 12. siječnja 2019. godine te izravnim uplatama na žiro račun akcije HR4723600001502398283.

U emisiji Dobro jutro Hrvatska o humanitarnom koncertu "Korak u život" govorili su glazbena gošća i studentica Franka Batelić, stipendistice Ivana Petrinjak i Mirjam Mijatović te Matej Đorđević iz Rotary cluba.
Govorili su o tome kad je sve počelo, tko je bio inicijator te kome je namijenjena?

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih humanitarnih akcija "Korak u život" traje od 2008. Akcija je posvećena pomoći mladim ljudima bez obitelji koji napuštaju smještaj u domovima i udomiteljskim obiteljima diljem Hrvatske, a neposredna joj je svrha poboljšanje njihovih životnih uvjeta.

Franka Batelić govorila je o tome kada se uključila u ovu humanitarnu akciju i na koji način?

"Nevjerojatna je čast biti u prilici svojim pjesmama širiti glas o ovako plemenitoj priči. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu na koncert, okrenu humanitarni broj 060 9002 ili uplate donaciju i tako podrže ove divne mlade ljude, a moji kolege i ja pobrinut ćemo se da dostojanstveno obilježimo prvo desetljeće Koraka u život. Čestitala bih organizatorima i partnerima akcije na velikom trudu i upornosti tijekom svih ovih godina, a postojećim i budućim stipendistima želim da ih sreća prati na svakom sljedećem koraku kroz život", poručila je.

Đorđević je govorio o tome koliko jedo sada dodijeljeno stipendija i koliko one pojedinačno iznose. "Više od 220 mladih stipendista dobilo je priliku nastaviti školovanje i steći fakultetsko obrazovanje. Pojedinačna stipendija iznosi 1.600,00 kuna mjesečno te pokriva petogodišnje studiranje uz mentorsku brigu", rekao je.