Body pump - jača muskulaturu i osnažuje tijelo

Sve je veći trend u svijetu da poznati proizvođači sportske opreme u svojim trgovinama otvaraju fitness-studio. Jedna se takva simbioza dogodila i u Zagrebu gdje je unutar Adidasove trgovine i fitness-studio MoFita, kluba koji promiče programe Les Mills.

U ugodnom prostoru u samom centru grada dostupni su svi programi Less Mills, široki spektar ideja za vježbanje.Te programe karakterizira brižljivo okupljena skupina kineziologa, liječnika, fizijatara, fizioterapeuta, koreografa, glazbenika i DJ-eva. Svaki se program osmisli, isproba i tek onda šalje licenciranim voditeljima.

Mi smo bili na treningu Body pump kojim jačamo muskulaturu i osnažujemo tijelo. Različite vježbe za mišiće cijeloga tijela  izvode se s utezima. Prati ih poticajna glazba pa trening brzo prolazi iako nije lagan.

Namijenjen je svim dobnim skupinama, rekreativcima ali i profesionalnim sportašima jer se polako dodaju vježbe i dozira ponavljanje tako da nema agresivnog napora za zglobove i tijelo.

Još je jedna zanimljivost tog ali i drugih programa Les Mills a to je „smart start“ ili „pametni početak“ koji početnicima nudi samo jedan dio treninga od primjerice četiri pjesme ili 15-20 minuta vježbanja. Sljedeći put dodaje se jedna pjesma (vježba) itd. Na taj se način polako gradira težina i nema straha od upale mišića ili ozljeda.

Sve informacije su na www.sportsstudio.hr