Niz zanimljivih koncerata ovog vikenda

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta. U moru koncerata izdvojio je nekoliko događanja koja ne bi valjalo propustiti.

Petak 23. studenog

Ako nečega ima u izobilju u Hrvatskoj onda su to koncerti. Boris Štok nastupa kod kuće u Rijeci u Pogonu kulture a Darko Rundek sa Ekipom u Tvornici kulture u Zagrebu. Znam da će Štok predstaviti svoj samostalni album „Ispod kože" ali nemam pojma što će predstaviti Rundek. Koncert nosi naziv „Zvuk oluje" i zapravo je njegov prvi veliki samostalni koncert nakon nastupa u velikoj dvorani Doma sportova u prosincu prošle godine povodom obljetnice albuma „Apocalypso". S obzirom da sprema novi album za vjerovati je da će predstaviti neke nove pjesme a koliko ga poznajem, zasvirat će i neke koje već godinama nismo čuli. Ukratko, vidimo se večeras na Rundeku i Ekipi u Tvornici kulture.


Subota 24. studenog

Sutra navečer u Močvaru stižu jedni od utemeljitelja grunge zvuka - Mudhoney. Riječ je o muzičarima koji su se okupili još 80-tih godina i ekipi iz grupe Green River iz koje će se kasnije izroditi grupe Mudhoney i Pearl Jam. Kurt Cobain, frontman grupe Nirvana često je spominjao upravo Mudhoney kao svoje uzore stoga bi njihov nastup u Močvari u sklopu velike svjetske turneje kojom slave 30 godina opstanka na sceni svakako trebalo pogledati. Uz Mudhoney nastupa i izuzetno cijenjena i vrlo uspješna češka indie rock grupa Please The Trees i hrvatski bend Dno.

Također sutra u klubu Hard Place nastupa odlična beogradska grupa Goblini a u KSETU Kandžija promovira svoj samostalni album „Beton".


Također sutra navečer u klubu Sax po prvi puta nastupa i grupa Kojoti. Nije toliko važno što Kojoti nastupaju prvi puta u Saxu koliko činjenica da će predstaviti pjesme sa novog albuma koji će se vrlo vjerojatno pojaviti početkom slijedeće godine. Tijekom 2018. su predstavili već tri nove pjesme među kojima i pjesmu „Evolucija ide u pogrešnom smjeru" koju upravo slušamo i gledamo. Iskrena preporuka za nastup Kojota u Saxu sutra navečer. 
Sutra navečer u Zagreb dolazi i jedan od najznačajnijih britanskih glazbenika 90-tih i jedan od najboljih britanskih gitarista svih vremena - Johnny Marr. S obzirom da je koncert rasprodan jer Marr dolazi u sklopu tradicionalne proslave radija Yammat odnosno tuluma zvanog Yammatovo, neću puno duljiti ali ne mogu ne spomenuti da je Marr karijeru započeo u grupi The Smiths a nakon Smithsa svirao u grupama kao što su: Pretenders, The The, Modest Mouse, te sudjelovao u snimanju albuma Pearl Jama, Talking Headsa, Bryana Ferrya, Toma Jonesa, Oasis itd. I sad ti odluči gdje ćeš u subotu navečer!
Četvrtak 29. studenog

U nedjelju navečer u Močvari odličan grčki desert rock bend Deaf Radio a u srijedu u Tvornici kulture sjajna i vrlo hvaljena škotska kantautorica Emma Morton i The Graces. Međutim koncert koji se iščekuje sa velikim interesom je promocija samostalnog albuma Mile Kekina „Kuća bez krova". Tijekom godine je najavio samostalni album sa par singlova koji su se i te kako dopali publici i koji zapravo predstavljaju neki presjek novog albuma koji će po svemu sudeći uči među pet najboljih rock albuma u 2018. godini. Gledamo i slušamo pjesmu „Atlantida" u kojoj gostuje Bajaga. Moram priznati da ne znam tko mu je u pratećem bendu ali sam siguran da i te kako vježbaju ovih dana upravo za taj prvi nastup u Vintageu i koncertno predstavljanje albuma „Kuća bez krova".