Obnova dvorca Tikveš

Nakon duge i burne povijesti baranjski dvorac Tikveš doživljava obnovu. Vrijednost projekta je više od 61 milijun kuna, a većinom će se financirati europskim novcem. Prezentacijsko-edukacijski centar trebao bi biti završen do 2021.

Nekad ladanjsko imanje Habsburgovaca, do Domovinskog rata rezidencijalno lovište. U kojem su kao Titovi gosti odjsjedali mnogi svjetski političari i slavne osobe.

'Nažalost, kompleks je devastiran u smislu onih sadržaja koji su u samom dvorcu i na nama je da kroz ovaj projektni zadatak obnovimo to', kazao je ravnatelj JU Park prirode Kopački rit Tomislav Bogdanović.

U tišini hrastove šume dva dvorca - stari i novi. Devastirani u Domovinskome ratu. Da nije Izabele Habsburške malo bi znali o tomu kako se nekad ovdje živjelo, jer je snimala fotografije jednim od tek 5 fotoaparata u to doba u Europi.

'Postoji mnoštvo razloga zbog čega je ovo bilo elitno mjesto u povijesti i meni je osobno drago što će i u budućnosti zapravo neće biti samo za elitu nego za najširu javnost', rekla je Ružica Marušić iz JU Park prirode Kopački rit.

Spoj kulturne i prirodne baštine -  dobar mamac za posjetitelje. Koji će zasigurno ponovno otkriti skrivenu Baranju.