Robin Hood, sniman u Hrvatskoj, stiže u kina

Najnovija filmska verzija priče o Robbinu Hoodu redatelja Otta Bathursta stiže u kina. Distribucija je počela 21. studenog u SAD-u, a nakon zagrebačke premijere film u hrvatska kina dolazi u četvrtak 29. studenog, objavio je HAVC.

Dobar dio radnje filma odigrava se upravo u Dubrovniku koji je samo za ovu priliku početkom ožujka ove godine utjelovio Nottingham, a Stradun i zidine Staroga grada samo su neke od znamenitosti koje se u filmu mogu prepoznati, podsjećaju iz Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Scenarij potpisuje Joby Harrold, a glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Paul Anderson i Tim Minchin.

Htjeli smo u potpunosti redefinirati Nottingham kao mjesto, približiti ga suvremenoj publici, učiniti ga relevantnim i važnim, pa smo se zato odlučili riskirati i napraviti nešto sasvim jedinstveno. Naš Nottingham je napučeni industrijski grad s arhitekturom koja je nadahnuta različitim svjetskim stilovima,  ističe redatelj Otto Bathurst.

Nakon Dubrovnika filmska ekipa preselila je u malo istarsko selo Završje, jedan od najbolje očuvanih primjera srednjovjekovne arhitekture u unutrašnjosti Istre, koje je postalo rodno mjesto Robina Hooda gdje su se snimale impresivne akcijske scene.

Što se događalo za vrijeme snimanja 'Robin Hooda' u Dubrovniku?
U ovoj verziji priče o Robinu Hoodu, ratom prekaljeni križar i maorski zapovjednik pokrenu smionu pobunu protiv korumpirane engleske vlasti. Puna odvažnih podviga na bojnom polju, zapanjujuće borbene koreografije i bezvremenske romanse, Robin Hood je do sada neviđena priča o tome kako je Robin Hood postao ikona i legenda kakvu poznajemo danas, stoji u medijskoj objavi HAVC-a.
Spektakularnim scenama paljenja sela završena dubrovačka avantura Robina Hooda

Ekipa filma oduševila se Hrvatskom što su, uz gostoprimstvo domaćina i profesionalnost lokalnih filmskih radnika, cijelo vrijeme isticali. Servisna produkcijska kuća bila je Pakt Media, a na filmu je u Hrvatskoj radilo preko 670 filmskih djelatnika, od toga 273 hrvatskih, uz gotovo 1 650 statista. Snimanje je realizirano kroz mjere poticaja HAVC-a.

U 15 snimajućih dana ukupna lokalna potrošnja bila je na razini dotad najvećih projekata snimanih na lokacijama u Hrvatskoj.