Jaslice časne sestre Samuele

U Etnografskom muzeju u Zagrebu postavljena je velika izložba božićnih jaslica. Izradila ih je časna sestra Samuela, koja se time bavi već više od 20 godina te je njezino ime postalo sinonim za jaslice u Hrvatskoj.

Publiku oduševljava njihova jednostavnost, ali i odabir ekoloških materijala od kojih su izrađene. Mnogo truda i sati rada utkani su u ukrase od slame i jaslice sestre Samuele, koje nas na najljepši mogući način uvode u adventsko vrijeme.

Časna Samuela pronalazi inspiraciju za izradu štalica i jaslica u božjem daru: Bog ne prestaje darivati nego u suradnji s čovjekom taj dar se umnaža i dijeli,  kaže časna sestra Samuela.

Pri prikupljaju materijala ima i pomoć. To su vrijedne ruke mojih prijatelja koji znaju što meni treba. Meni ne treba ništa posebno, osim ovo što se nađe u prirodi,  ističe ona.

Sestra Samuela tijekom godina je napravila više od tisuću jaslica koje mahom nađu put do mnogih domova: Gotovo da sve odlepršaju, rijetko se koja kod mene zadrži. Ima ih zaista svugdje.

Ravnateljica Etnografskog muzeja Goranka Horjan smatra je ta izložba pun pogodak: Šalje pozitivne misli i poruke u ovom predblagdanskom ugođaju u gradu Zagrebu,  kaže Horjan.

Nevjerojatna je energija časne sestre Samuele koja nas uči kako je ljepota u malim stvarima.