Piloxing barre program

Viveca Jensen, balerina na Stockholmskoj baletnoj akademiji, u svojoj je karijeri postigla mnogo uspjeha. Trenirala je boks, pilates, bodybuilding i nakon jedne neugodne ozljede shvatila je koliko su korisna sva ta znanja tijekom oporavka.

Nastao je tako piloxing, spoj baleta, boksa i pilatesa. Ako ste se zapitali kako je to moguće, odgovor je jednostavan. Najbolje i najefikasnije vježbe iz ovih programa poslagane su u logičan slijed. Milijuni vježbača diljem svijeta danas treniraju piloxing i riječ je o rastućem trendu.

Kod nas ga je uspješno prenijela Ivona Butković, u čijem smo studiju bili na jednom od treninga. Riječ je o novom načinu treniranja iz programa piloxinga, Piloxing barreu.

Uspješno se sljubljuju vježbe nadahnute baletom, udarcima iz boksa i pilatesom. Dio ih se izvodi uz baletnu prečku, neke u prostoru ili na prostirci. Istodobno se učvršćuju mišići, osvještava ljepota pokreta i tijelo postaje elastičnije.

Trening prate poticajna glazba i upute voditeljice, koja dodatno hrabri i nadahnjuje vježbače. Jer nije ovaj trening lagan, no kada ih gledate kako oznojene ne posustaju, razumijete uspjeh ovakvih programa.

Trenutačno se u Hrvatskoj provode edukacije za licenciranje instruktora piloxinga, a Ivonu i studio pronađite na Facebooku.

JUMP In with Ivona. Studio se nalazi u Kastvu pokraj Rijeke, no vjerujemo da će uz edukaciju i u drugim mjestima zaživjeti programi piloxinga.