S prosincem počinju 33. Gavelline večeri

U emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovali su Sonja Kovačić, izvršna producentica Gavellinih večeri i glumac Hrvoje Klobučar. Najavili su 33. Gavelline večeri.

"Od 30-tak predstava koje su bile prijavljene, izabrali smo 11 naslova, 12. predstava je izvan konkurencije i izabrati ono najizvrsnije od predstava u Hrvatskoj i regiji", istaknuo je Klobučar.

"Osim izvrsnosti koja je jako važna da dođe na festival, gledali smo i da su velike ansambl predstave i velika kazališta i da na neki način pokrijemo i svjetsku književnost i svjetske klasike i suvremene autore kao i hrvatske klasike i suvremene autore", naglasila je Kovačić.

"U 12 večeri gledatelji mogu vidjeti predstave iz Splita, Rijeke, Zadra, Ljubljane, Beograda, Pečuha i Zagreba", rekao je Klobučar.

"Posljednju večer 14.prosinca dodijeljuju se nagrade. Za najbolji predstavu, najbolju režiju, najboljeg glumca i glumicu. Prije predstave izvan konkurencije "Povratak Filipa Latinovića" te nagrade će biti dodijeljene, a sama predstava odigrana u čast nagrađenih", istaknula je Kovačić.

Ulaznice su u slobodnoj prodaji i online na www.gavella.hr .